اینشتین وپنج مقاله اش که دنیا را تکان داد
در سال 1905، یک کارمند گمنام اداره ثبت اختراعات در « بِرن » ، قانون های فیزیک را دراوقات فراغت خود بازنویسی کرد . ماتیو چالمز سال معجزه آسای اینشتین را توصیف می کند :
· اغلب فیزیکدانان بسیار خوشحال خواهند شد ، اکتشافی به اندازه کافی مهم داشته باشند که به نسل های آینده فیزیک تعلیم داده شود . البته تنها تعداد کمی موفق می شوند در زمان حیات خود به این هدف مهم برسند و تعداد کمتری توفیق آن را پیدا می کنند که دوتا از کارهایشان در کتابهای درسی ظاهر شود . اما وضعیت اینشتین فرق می کرد . در مدتی کمتر از هشت ماه در سال 1905 ،او پنج مقاله ای را تکمیل کرد که جهان را برای همیشه تغییر دادند . این مقاله ها سه موضوع متفاوت « نسبیت » ، « اثر فوتوالکتریک » و « حرکت براونی » را در بر می گرفتند . اینشتین ، دیدگاه ما را نسبت به زمان ومکان دگرگون ساخت . او نشان داد که کافی نیست نور را کاملاً به صورت موج توصیف کنیم ، و شالوده ی لازم برای کشف اتم ها را پی ریزی کرد .
· شگفت این که مقاله های سال 1905 اینشتین ،نه بر شواهد تجربی دشوار مبتنی بودند و نه بر ریاضیات پیچیده ، بلکه او با استدلالهایی ظریف ، به نتیجه گیری هایی بر مبنای شهود فیزیکی رسید . به گفته « جرارد توفت » از« دانشگاه اوترخت » و یکی از برندگان جایزه ی نوبل فیزیک سال 1999 ، برای کار در ضمینه ی نظریه ی کوانتومی : «کار اینشتین به خاطر دشوار بودنش بارز نیست ، دیراک ، فرمی ، فاینمن و دیگران نیز در فیزیک سهم دارند ، اما اینشتین باعث شد جهان برای نخستین بار متوجه شود که تفکر ناب می تواند شناخت ما از طبیعت را تغییر دهد .» . و اگرکوچکترین تردیدی در مورد عظمت دستاوردهای اینشتین داشته باشیم ، باید به خاطر آوریم که او همه ی این کارها را در اوقات فراغت خود انجام داده است .
· راز گشایی های آماری
· اینشتین که در سال 1905 متاهل و دارای پسری یکساله بود به عنوان کارمند اداره ثبت اختراعات ، در بِرن سوئیس کار می کرد . او به فیزیک دلبستگی داشت ، اما پس از فارغ التحصیل شدن از « مدرسه ی پلی تکنیک » در زوریخ در سال 1900 ، موفق به یافتن شغل دانشگاهی نشده بود . با وجود این ، توانست بین سالهای 1900 تا 1904 ، پنج مقاله در مجله ی معروف آلمانی « آنالن دِر فیزیک » به چاپ برساند . رساله ی سرخودی نیز درباره ی نیروهای مولکولی به « دانشگاه زوریخ » تسلیم کرده بود که مورد قبول قرار نگرفت .
· بیشتر این مقاله های اولیه درباه ی واقعیت اتم ها و مولکول ها بودند ؛ چیزی که در آن زمان اطمینانی در موردش وجود نداشت . اما اینشتین در 17 مارس 1905 ، سه روز پس از بیست و ششمین سالگرد تولدش ، اولین مقاله اش را تحت عنوان « دیدگاهی اکتشافی درباره ی تولید و تبدیل نور » به آنالن دِر فیزیک ارائه کرد .
اینشتین در این مقاله پیشنهاد کرد که از دید گاه ترمودینامیکی ، نور را می توان متشکل از کوانتوم های...
توجه: برای دریافت رمز مقالات باید به عضویت دهکده خاله فر درآمده باشید.